Co-founders team studio interactive_interactieve video

Wie zijn we?

Wereldwijd zijn we een van de weinige makers van maatwerk interactievideo. Bijna tien jaar geleden startte Joost het experiment. Het leek hem dat je op internet meer met video moest kunnen dan het alleen van A tot Z afspelen. Hij wilde video diréct laten reageren op de kijker. Door anders te kijken kwam hij erachter hoe je video soepel en op elk device kunt laten interacteren! Anno 2021 is de formule nog door niemand anders ontdekt.  

maatwerk interactieve video
Wereldwijd zijn we een van de weinige makers van maatwerk interactievideo. Bijna tien jaar geleden startte Joost het experiment. Het leek hem dat je op internet meer met video moest kunnen dan het alleen van A tot Z afspelen. Hij wilde video diréct laten reageren op de kijker. Door anders te kijken kwam hij erachter hoe je video soepel en op elk device kunt laten interacteren! Anno 2022 is de formule nog door niemand anders ontdekt.  


Robert Buisman mede-oprichter Studio Interactive

Robert Buisman

Ondernemer op gympies, hands-on producer met brede visie. Strateeg, concepter en mede-oprichter van Studio Interactive. Was eerder marketeer, business developer, innovatie-aanjager en auteur. Speelde ooit in het theater voor volle zalen (zo'n 'bucketlist-dingetje' waar je hem absoluut naar moet vragen). Favoriete bezigheid: in z'n ouwe Saab naar klanten, partners en onze toffe werkplek op de Innovatiehub van de KNVB in Zeist (kom ons daar bezoeken, gratis energy boost!).
specialist in interactieve video

Joost Dijkhuis

Joost is de uitvinder van onze bijzondere techniek en mede-oprichter van Studio Interactive. Multi-creatief, weet van bijna alles wel iets, staat altijd open voor nieuwe kennis en experimenten. Voorheen format creatief en deed eindredactie bij Eyeworks en Endemol, camera en montage bij o.m. AvroTros. Regelmatig te vinden aan de Moezel in Duitsland of aan de Mont-Blanc in Frankrijk (vraag Joost hoe dat zit, mooi verhaal gegarandeerd). In zijn kano en klassieke Jaguar krijgt hij z'n beste ideeën.

Voor wie en waarom?

We zijn er voor (middel)grote organisaties die meer resultaat willen met online video. Voor promotie, voorlichting, educatie en entertainment. Internet biedt volop kansen, maar het loopt ook vol met veel en onzinnige content. Daarom wil je je doelgroep niet vermoeien met informatie die voor hen niet van belang is, maar ze functionele video's geven waar ze wat mee kunnen. Voor de kijker prettiger, voor de organisatie effectiever.


Wat bieden we?

Maatwerk interactievideo

Om je doelgroep écht in beweging te krijgen moet je nadenken over wat je ermee wilt bereiken. Doelgroep, format, scenario, user flow, interacties, casting, filmtechniek en gewenste data-output zijn allesbepalend. 


Hoe we een productie aanpakken - van intake en scoping, tot format, contentcreatie en productie en plaatsing - vertellen we je graag in een persoonlijke (video)call. Een maatwerkproductie vraagt tijd en aandacht, dat begint bij een vrijblijvend gesprek.

eLearning online leren

Standaard videotrainingen 'Verzuimpreventie'

Naast maatwerk hebben we online videotrainingen voor elke organisatie om het ziekteverzuim te helpen verlagen. Ontwikkeld in samenwerking met Zilveren Kruis, Hogeschool Utrecht en diverse experts, en direct beschikbaar.


Het doel van de Video eLearnings is bewustwording en handelingsperspectief geven op de onderwerpen Hybride Werken, Vitaliteit, Overgang, Werkdruk, Verzuimgesprek.
lab knvb campus studio interactive

Creativiteit en Innovatie

In Studio Interactive Labs wordt doorlopend gewerkt aan innovatie. We ontwikkelen en innoveren samen met universiteiten, hogescholen en onafhankelijke kennispartners. Eind 2019 wonnen we de open innovatiewedstrijd van de KNVB waarop we toetraden tot hun innovatienetwerk. 


Momenteel werken we aan de ontwikkeling van CUSTOM10 voor video customization en Online KennisBox voor slim bundelen van video's naar thema. Binnenkort meer, dus... stay tuned!