'The Box'

Handige tool om grote hoeveelheden online video's overzichtelijk te bundelen.

Dagelijks raadplegen we YouTube. Maar steeds vaker zien we door de bomen het bos niet meer. En hoe beoordeel je snel of een video is wat je zoekt? 


Stel je voor...

Dat je als bedrijf - of instelling - je doelgroep snel van de juiste videocontent zou kunnen voorzien, gebundeld naar thema, gegroepeerd naar onderwerp. Zou dat iets kunnen zijn? Wij vroegen het ons af en zijn het gaan onderzoeken. De research begon al ergens in 2020.


Samen met software-ontwikkelaar Golden Value zijn we nu in de eindfase van ontwikkeling gekomen. Straks is er een techniek die elk denkbaar onderwerp kan vangen in een online 'box'. Een venster op een webpagina gevuld met filmpjes (eigen materiaal of dat van YouTube of Vimeo) en waar de bezoeker makkelijk en interactief doorheen navigeert.


De Box is makkelijk te vullen, beheren en op een webpagina te publiceren. Je helpt je doelgroep door de bomen het bos weer terug te zien. Je filtert informatie, scheidt hoofd- van bijzaken, feit van fictie. Omdat jouw organisatie de box gevuld heeft weet de doelgroep dat het goede content is. Autoriteit en kennisleiderschap kan hiermee benadrukt worden.


Klinkt ingewikkeld? Hieronder twee voorbeelden die iets van de werking laten zien:

Voorbeeld 1: Een 'VitaBox' met relevante content over vitaliteit (prototype)

NB: Dit is een prototype, met willekeurige content en nog niet uitontwikkeld. Kijk er even doorheen ;-)

Voorbeeld 1: Een 'VitaBox' met relevante content over vitaliteit (prototype).

Kantel wel even je scherm!

NB: Dit is een prototype, met willekeurige content en nog niet uitontwikkeld. Kijk er even doorheen ;-)Voorbeeld 2: Inspiratiebox voor voetbaltrainers (prototype)

NB: Dit is een prototype, met willekeurige content en nog niet uitontwikkeld. Kijk er even doorheen ;-)


Voorbeeld 2: Inspiratiebox voor voetbaltrainers (prototype).

Kantel je scherm!

NB: Dit is een prototype, met willekeurige content en nog niet uitontwikkeld. Kijk er even doorheen ;-)


Maar nu...

Volgens ons zitten er veel voordelen aan de box. Elke dag komen we op ideeën voor toepassingen. Denk aan een 'VerzuimBox' vol relevante info over Wet Verbetering Poortwachter, de WIA, preventie, etc. Of een 'Voetbal SkillsBox' met daarin tricks en tips van bekende spelers, een 'WiskundeBox', een 'KlusBox' (van de bouwmarkten?), een 'OnboardingBox', een 'BruiloftsBox', ga zo maar door.

Alleen... zitten wij goed, hebben wij het wel bij het rechte eind?
Daarom willen we feedback gaan verzamelen. Jouw input, vanuit jouw vakgebied, jouw expertise, jouw branche kunnen we goed gebruiken. Welke toepassing zie jij, welke behoefte kan hiermee worden ingevuld, welk probleem in jouw branche worden getackeld? Welke nadelen zie je? Wat moeten we volgens jou écht gaan veranderen? En ja, en we zoeken nog een pakkende naam!


Op 22 september a.s. zetten we onze deur open voor een soort klankbordsessie. En jou hebben we er graag bij! Laat het weten als je tijd hebt (Robert, op 06 38827519 of robert@studiointeractive.nl)!


Waar? Innovatiehub #11 op de KNVB Campus, Woudenbergseweg 56 in Zeist.
Wanneer? Donderdag 22 september. Van 11:00 - 13:00 uur of van 14:00 - 16:00 uur (laat weten of je in de ochtend of in de middag erbij wilt zijn).
Hoe? Live, 'benen op tafel sessie', geen Teams of Zoom, gewoon met goede koffie (of thee) op een fantastische locatie.