Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden. Andere vragen? Bel ons even op 06 38827519 of mail naar hallo@studiointeractive.nl

Wat is online interactievideo?

Bij interactievideo bepaalt de kijker zelf het verloop van de video. Doordat je in de video zélf keuzes maakt, zie je alleen de voor jou relevante content. Het resultaat is een persoonlijke video, waardoor je langer bij de les blijft en betrokken bent bij de inhoud. Ook wel bekend als interactieve video.

Wat is het verschil tussen interactieve video en interactievideo?

Op zich is er weinig verschil, maar wij praten liever over interactievideo als we het over onze eigen techniek hebben. Interactievideo gaat namelijk iets verder, de interactie is soepeler verweven in het scenario en laat bovendien meer ruimte voor creatieve toepassingen.

Veel interactieve video wordt gemaakt op basis van een platform. Op zich prima, maar dat beperkt je ook tot het enkel kunnen toevoegen van interactieve elementen als knoppen, lay-overs en graphics.

Hoe flexibel zijn jullie?

Doordat we eigen programmatuur hebben, kunnen we die constant uitbouwen en verbeteren. We zijn niet gebonden aan een (extern) platform dat de interactie regelt. We hebben alles zelf ontwikkeld en zijn daar eigenaar van. In grotere projecten merken we dat het heel prettig is om buiten de gebaande paden te kunnen denken. Doordat we alles zelf in de hand hebben zijn we 100% flexibel.

Waarom de KNVB Campus, zijn jullie onderdeel van de voetbalbond?

Nee, we zijn geen onderdeel van de KNVB, maar zijn toegelaten tot het partnernetwerk. In de innovatiehub op de KNVB Campus in Zeist zijn meerdere grote en kleine organisaties gebundeld. We werken weliswaar voor de KNVB, maar zijn er niet aan gebonden. Ook andere sectoren kunnen op onze volledige aandacht rekenen.

Als ik een interactievideo laat maken, kan mijn doelgroep dat dan op alle devices afspelen?

Ja. Een interactieve video werkt het beste vanaf een webpagina (html). Op jullie domein stel je een pagina beschikbaar waar je de video op laat afspelen. Je websitebezoekers kunnen op die pagina de video bekijken.

Onze techniek is 100% responsive. Alle interactie werkt op elk device, op elk besturingssysteem, in elke browser.

Kan de video op YouTube?

Videoplatforms als Vimeo en YouTube kunnen (nog) niet omgaan met interactieve videotechniek. De techniek is daar te geavanceerd voor. Wil je toch via social je video's delen, dan kan dat via een 'aankeiler', een korte trailer of preview, die naar je betreffende webpagina verwijst.

Wat komt er bij een maatwerkproject allemaal kijken?

Een hele hoop, gelukkig hebben wij dat goed in de klauwen :-)
Denk aan intake en (de-)briefing, contentcreatie, redactie, formatontwikkeling, filmopnames, montage en nabewerking (beeld en geluid), casting, locaties, rekwisieten, interactieprogrammering en databasetechniek, productieleiding en regie.

Wat is de doorlooptijd van een project?

Een uitlegvideo vraagt om een gemiddelde doorlooptijd van pakweg 6 weken, een game-video 4-6 maanden. Een bepalende factor in het proces is de content. Heb je dat al goed op orde dan is de video sneller te produceren.

Wordt de klant eigenaar van de video?

Wij hosten de video's voor onze opdrachtgevers. Dit garandeert de juiste werking van de interactie en scheelt impact op je ICT-organisatie. Klant blijft eigenaar van de content, Studio Interactive blijft eigenaar van techniek en format.