De mooiste werkplek van Nederland
31 maart 2023 
2 min. leestijd

De mooiste werkplek van Nederland

Keer op keer hoor ik het: 'Wat een fantastische plek!' Niet alleen van klanten en bezoekers, ook van 'cast en crew' zelf. Zonder twijfel is de KNVB Campus in Zeist een van de mooiste werkplekken van Nederland. Met name voor sportliefhebbers en iedereen die zich graag laat inspireren door een bosrijke omgeving waar topsport wordt beoefend en topprestaties centraal staan.

Sinds begin 2020 zijn wij er gevestigd, nadat we een contest van een Open Innovatiedag gewonnen hadden. Verspreid over vier kwalificatierondes met meer dan 100 inzendingen, voelde het winnen ervan als het winnen van de Champions League :-)

Vooral als je nog nooit in dit 'Hol van de Leeuw' bent geweest, ben je er best van onder de indruk. Omdat ik zo vaak hoor dat mensen er graag komen en het een geweldige plek vinden, dacht ik: ik schrijf er wat over en deel het.

De KNVB Campus in Zeist is de thuisbasis van Oranje en biedt onderdak aan de bond, opleidingen, evenementenorganisatie en verschillende voetbalteams, van de jeugd tot en met het Nederlands elftal; mannen én vrouwen. Zelfs e-Oranje, de jonge generatie die op FIFA Playstation interlands speelt. Maar het is niet alleen een voetbalcentrum. De campus biedt ook faciliteiten voor andere sporten en activiteiten, zoals padel, fitness, kicksfit, fysiotherapie, foot golf (onmogelijk om te winnen, maar wel heel leuk) en congres- en vergaderfaciliteiten voor bedrijven en instellingen. Goede bereikbaarheid, ruim en gratis parkeren.

Stel je deze faciliteiten voor, omringd door bomen, gras en sportvelden. Een groene omgeving die uitnodigt tot inspiratie en creativiteit. Regelmatig maken we er wandelingen, van gewoon even uitpuffen en bijkletsen tot functionele creativiteit-bevorderende-'lanterfantloopjes'.

Achterin op de campus, naast het Voetbal Medisch Centrum, bevindt zich ons huis: de Innovatiehub, afgekort met #11 (je moet nou eenmaal een rugnummer hebben). Hier zijn wij gevestigd (voor wie het nog niet weet: Studio Interactive is specialist in interactieve film en videotools. Zo hebben we in opdracht van de bond een interactieve voorlichtingsfilm over matchfixing ontwikkeld. Doordat je in de film zélf keuzes maakt in verschillende situaties (scènes), krijgt de film een bepaald verloop en ervaar je hoe gemakkelijk je in de val van een fixer loopt en je carrière om zeep helpt).

De Innovatiehub op de KNVB Campus is opgezet als broedplaats voor open innovatie. Je ziet dat meteen als je binnenkomt: TV-schermen aan de wand met (live) wedstrijdbeelden, een baristabar (noem je dat zo? Gewoon een flinke espresso-machine), voetbaltafel, schommeltjes aan het plafond, een Sony Playstation en een Re-energize zone voor wie te gestrest dreigt te worden. Binnenkort krijgen we een online Metaverse-omgeving waarbinnen ontmoeten, kennisdelen en samenwerken nog makkelijker (en leuker) zal gaan. Kijken we enorm naar uit, by the way.

In #11 hebben uiteenlopende bedrijven hun thuishaven of satellietvestiging, van KPN, NOC-NSF en Ten Cate Grass tot start-ups en kennisinstellingen. Samen werken ze aan innovatieve oplossingen op het gebied van sport en bewegen, en aanpalende gebieden. Waarover gaat het dan? Denk onder meer aan fan engagement, technologie voor scheidsrechters, talentenmonitor en zelfs vernieuwing van spelregels.

Een van de belangrijkste en meest bekende innovaties in het voetbal is het Arag Replay Center, in de volksmond bekend als de VAR (Video Assistant Referee), gevestigd in de Innovatiehub. Een bijzonder videoregistratie- en monitoringsysteem. Een beter ontvangst kunnen wij als videobedrijf onze gasten niet geven. En dat blijkt. Telkens als wij mensen voor het eerst ontvangen, willen ze eerst de VAR bekijken en er iets over horen. Nog vóór de koffie en kennismaking.

Ben je nieuwsgierig en heb je met jouw organisatie wel iets met video? Kom een keer langs! Hier zijn alvast onze contactgegevens!

Nieuwsgierig welke bedrijven er in het innovatienetwerk zitten? Check het op deze pagina.

Over de schrijver
Co-founder van Studio Interactive
Reactie plaatsen